7 Ekim 2011 Cuma

Fikirlerinize ihtiyacım var :)


Anneannemi kaybedeli 2 ay olmadı henüz. Her ölüm erken ölüm, insanın içi buruluyor üzülüyor elbet. En büyük tesellimiz ise 91 yaşına kadar kimseye muhtaç olmadan, kendi kendine yeterek yaşamış olması ve bir gece uykusunda huzurla gözlerini yumması hayata... İnsana benim de böyle yaşlılığım olsun, böyle göçüp gideyim dünyadan dedirtecek cinsten yani...

Anneannem vefat ettiği zaman hemen atladık Dinar'a gittik tabi. Gelirken de bir sürü eski, siyah beyaz fotoğrafın kopyası ile geldim. En güzel hatıra değil mi gülen yüzlerin baktığı fotoğraflar? Bu sabah da bir paket geldi Dinar'dan. Rahmetli anneannem ve dedemin emektar ceviz dolabı... Evimin en kıymetli köşesinde, en kıymetli eşyalardan biri. Rahmetli babaannemle dedemin kıymetli sehpalarının yanı başında.



Şimdi gelelim günün sorusuna: İşte size akıl danışacağım an geldi...

Bu dolap elbette uzun yıllardır yaşıyor. Benden yaşlı. Annemden yaşlı. Ya anneannemin ya da dedemin annesinden kalma. Yani 100 yaşından büyük tahminen. Aslında ilk düşüncem (ki hala o düşüncem ağır basıyor) dolabın rengini değiştirmeden, hatta yeni vernik bile attırmadan, bu hali ile bir mobilyacıya sadece tamir ettirmek. Çünkü kapakları falan düşmüş artık kapanmıyor. Bir diğer seçenek mobilyacıya tamir ettirilirken zımpara ve yeni vernik de yaptırmak. Ya da daha radikal bir girişimde bulunup, mobilyayı eskitilmiş beyaz renge dönüştürmek ve üzerine kendi ellerimle bir tablo yapmak...

Evet yukardakilerden hangisi sizce? ya da belki sizin daha iyi bir fikriniz vardır ;) cevaplarınızı bekliyorum sabırsızlıklaaaaaaaaaaaaaaaaa :)

7 yorum:

zeynep bayram dedi ki...

bence canım,zınpara ve verniğe ihtiyacı var...birde bu dolaba uyacak ,orjinal bir kulp bak eskicilerden
yada dediğin gibi hiçbirşey yapma
manevi değeri çok yüksek,kullanmasanda orda seyirlik dursun ,arada dokunmak bile yeter:)

tarchinbyseden dedi ki...

Zeyepcim kulbum var aslında geçen sene seramik çiçek desenli kulplar almıştımMudo'dan mutlaka çok uyacaklar.Tamir işlemi sırasında onları taktıracağım. Teşekkürler fikrin için ;)

Nil dedi ki...

bence dolabın ömrünü uzatmak için hatta çocuklarının da kullanmasını istiyorsan tamir şart. orjinaline zarar vermeden.bence dekupaj falan da yapılabilir.

Derya dedi ki...

Başınız sağolsun, allah rahmet eylesin anneannenize, dolap harika bir dolap, ben olsam kapakları tamir ettirir, yeni kulplarla bu haliyle kullanırdım bir süre, belki sonra da eskitme beyaz yapabilirsiniz.

figoltx dedi ki...

Bence sadece tamir ettir ve kulbunu değiştir. Senin ve çocukların için müthiş bir hatıra. Orijinalini bozma derim ben. Bu arada sana müthiş bir haber çoooook büyük olasılıkla Moskova'ya taşınıyoruz. Nasıl haber ama?

tarchinbyseden dedi ki...

Derya Kuzusu teşekkürler ;)

figoltx... inanamıyorummmm... keşke benim orda olduğum zaman olsaydı. Olsun gelirim kesin :) çok ama çok şanslısın :)

Elifin Terazisi dedi ki...

Tamire ihtiyacı var ama rengini değiştirmeyin bence, mat vernik attırabilirsiniz. Nurlar içinde yatsınlar...